Jager krijgt hartaanval na 2 dagen ondersteboven hangen

Monique (DJMO)

Een 70-jarige jager in de de Amerikaanse staat Oregon ligt in een kunstmatige coma in het ziekenhuis nadat hij twee dagen ondersteboven in een boom heeft gehangen. De onfortuinlijke man was van zijn uitkijkplatform gedonderd en raakte op 9 meter hoogte verstrikt in zijn veiligheidsharnas. 

De jager schreeuwde twee dagen lang de longen uit zijn lijf, tot uiteindelijk twee jagers hem hoorden. Het duurde even voor ze hem ontdekten, omdat ze in eerste instantie niet omhoog keken. Nadat ze hem uiteindelijk gespot hadden konden ze hem niet uit zijn benarde positie bevrijden, omdat ze niet over de juiste uitrusting beschikten. 

Hartaanval
De man werd uiteindelijk gered met behulp van een hoogwerker van het plaatselijke elektriciteitsbedrijf. Omdat hij twee dagen ondersteboven had gehangen moest de man zeer voorzichtig uit zijn positie bevrijd worden; als hij te snel rechtop gezet zou worden zou hij er zeer ernstige gezondheidsklachten aan over kunnen houden. 

Helaas gebeurde dit ook: tijdens de reddingspoging kreeg de man een hartaanval door een verstoorde bloedsomloop. Inmiddels is de jager opgenomen in het ziekenhuis alwaar hij in coma wordt gehouden.