Benzema bewijst waarde opnieuw voor winnend Real

Redactie

Karim Benzema is er in geslaagd om tegen Leganes te scoren. Daarmee heeft hij nu tegen al zijn 33 Spaanse opponenten het net gevonden voor Real. Real Madrid won uiteindelijk met 4-1 en daar had de Franse spits met twee goals een groot aandeel in.

Boze tongen beweerden de afgelopen jaren dat hij er alleen mocht staan omdat hij Ronaldo beter zou laten presteren, maar ook zonder de Portugees blijkt Benzema van onschatbare waarde voor zijn ploeg. Hij is Ronaldo zelfs gepasseerd als het gaat om deze statistiek. Ronaldo verschalkte 32 verschillende tegenstanders in Spanje. Aritz Aduriz, Hugo Sanchez en Raul staan op 35 en de lijst wordt aangevoerd door Lionel Messi, die 36 verschillende clubs uit Spanje het nakijken gaf.

Met de zege heeft de Koninklijke na drie speeldagen in La Liga nog geen enkel punt laten liggen, na eerdere overwinningen op Getafe (2-0) en Girona (1-4). Thibaut Courtois maakte zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Real Madrid en lijkt nu formeel eerste doelman te zijn.

Real Madrid speelde in de eerste twintig minuten dominant voetbal, speelde de bal snel rond en bereikte met gemak het doelgebied van Iván Cuéllar. In de zestiende minuut was het raak: Daniel Carvajal kopte de bal na een heerlijke pass van Sergio Ramos richting Gareth Bale, die het leer vanaf een meter of tien hoog binnenschoot. De vreugde was van korte duur: na een duidelijke overtreding van Casemiro op Javier Erason wees de dienstdoende arbiter naar de penaltystip en had Courtois geen antwoord op de inzet van Guido Carrillo.

Na de gelijkmaker was Real Madrid van slag en zag Lopetegui lijdzaam toe hoe zijn team moeite had om voor gevaar te zorgen. Het was echter aan een uitstekende redding van Cuéllar te danken dat Benzema vier minuten voor rust niet voor de 2-1 zorgde. De Fransman haalde na de onderbreking echter alsnog zijn gram. Benzema kopte al vroeg in de tweede helft een voorzet van Marco Asensio binnen en de video-arbiter keurde de treffer uiteindelijk goed.

Real Madrid controleerde het duel en nam via Benzema definitief afstand. De Fransman ontving in de 61e minuut de bal van Luka Modric en schoot diagonaal zijn tweede van de avond binnen: 3-1. Luttele minuten later verscheen ook de 4-1 op het scorebord, na een duidelijke charge van Unai Bustinza op Asensio. Sergio Ramos verzilverde de toegekende strafschop. Lopetegui gebruikte de resterende speeltijd om Lucas Vázquez en Dani Ceballos speeltijd te gunnen, nadat Isco na een uur spelen al zijn rentree had gemaakt.

Uitslagen La Liga vrijdag en zaterdag
Getafe - Valladolid 0-0
Eibar - Real Sociedad 2-1
Villarreal - Girona 0-1
Celta de Vigo - Atletico Madrid 2-0
Real Madrid - Leganes 4-1
Rayo Vallecano - Athletic de Bilbao uitgesteld wegens slechte veiligheid van het stadion