Paris Saint-Germain dodelijk efficiënt in lastig duel

Redactie

Vier schoten op doel, vier treffers. Tegen die fenomenale cijfers van Paris Saint-Germain bleek de Franse promovendus Nimes uiteindelijk niet opgewassen: 2-4.

Nimes tegen PSG lijkt op papier een eenvoudige overwinning voor de uitploeg op te leveren, maar de thuisploeg kent een goede seizoensstart en was niet van plan om zich eenvoudig naar de slachtbank te leiden. Kylian Mbappé groeide uit tot de grote uitblinker, al besloot hij het duel in mineur met een dikverdiende rode kaart.

De gastheren waren vastberaden om PSG niet het tiende gunstige uitresultaat op rij te zien boeken, maar konden niet voorkomen dat de eerste kansen voor de bezoekers waren. Daarna dwong de ploeg Alphonse Aréola tot een serie reddingen, totdat het in de 35e minuut opeens toch de koploper was die de score opende. Neymar kwam na goed voorbereidend werk van Mbappé en Thomas Meunier vrij voor de goal en al glijdend werkte hij de 0-1 binnen. De treffer vierde hij vlak voor een provocerend spandoek, waarvoor hij als een triomferende huilbaby poseerde om het er in te wrijven bij het publiek.

Even later was ook het tweede schot tussen de palen een doelpunt. Of nuja, een schot was het niet, maar een indraaiende corner die zonder dat de bal werd aangeraakt binnenzeilde in de korte hoek. Doelman Bernardoni stond te ver uit zijn doel om de treffer te voorkomen, al raakte hij de bal nog wel met de vingertoppen aan.

Daarna dacht PSG een zorgeloze avond tegemoet te gaan, maar een heerlijke knal van Antonin Bobichon bracht een kwartier na rust hoop voor Nimes en een door de VAR opgemerkte strafschop werd binnengewerkt door Savanier, waardoor de stand plotseling weer gelijk was. De thuisploeg had zelfs op voorsprong kunnen komen als Sofiane Alakouch iets meer geluk had gehad. Zijn poging eindigde kort na de gelijkmaker op de lat, waardoor PSG werd behoed voor een achterstand.

Daarna rechtte de kampioen de rug en was het Mbappé die met een snoeiharde volley voor de 2-3 zorgde en zijn aanvalsmaatje Edinson Cavani in de slotfase zelfs de vierde treffer zag scoren. De jonge Fransman was op weg om man van de wedstrijd te worden, maar zette een enorme smet op zijn duel door in de blessuretijd als een dolle stier te reageren na een overtreding van Savanier. Mbappé duwde hem woest omver en kon met rood inbinden. Ook Savanier werd weggestuurd, waardoor het duel met tien tegen tien in spelers en twee tegen vier in doelpunten eindigde.

Uitslagen Ligue 1 vrijdag en zaterdag
Olympique Lyon - OGC Nice 0-1
Nimes - Paris Saint-Germain 2-4
Angers - Lille 1-0
Dijon - Caen 0-2
Guingamp - Toulouse 1-2
Reims - Montpellier 0-1
Strasbourg - Nantes 2-3