Uitslag PSV - Willem II

Redactie

Een uiterst frivool voetballend PSV heeft met 6-1 gewonnen van Willem II, dat bij tijd en wijlen volledig zoek werd gespeeld in Eindhoven.

De Tilburgers hoopten wellicht dat PSV nog met het hoofd bij de Champions League zou zijn, maar de landskampioen bleek prima in staat om de omschakeling te maken na de midweekse twist met BATE Borisov. De tandem Angeliño/Steven Bergwijn bleek uitstekend uit de verf te komen op links en ook Nick Viergever bleek goud waard voor de Eindhovenaren. PSV verstevigt zijn koppositie en is zodoende na vier speelrondes nog altijd foutloos in de Eredivisie.

De ploeg van Mark van Bommel zit in een geweldige fase, maar dat geldt ook voor de opponent Willem II. De bezoekers vonden zichzelf na twee zeges op rij terug op een verdienstelijke vierde plaats in de Eredivisie en lieten ook de eerste grote kans van de wedstrijd aantekenen. Fran Sol trof na een intelligente steekpass van Donis Avdijaj binnen vier minuten de paal.

De reuzenkans voor de Spanjaard bleek de thuisploeg wakker te schudden, want amper drie minuten later brak Jorrit Hendrix aan de overzijde de score open. De middenvelder nam een afvallende bal vanaf een meter of achttien in één keer op de pantoffel en zag het leder via doelman Timon Wellenreuther uiteindelijk in de bovenhoek belanden.

Daarna was er geen houden meer aan voor Willem II. PSV ging vol vertrouwen op dezelfde voet verder en wist na een klein kwartier al zijn voordelig marge te verdubbelen. Steven Bergwijn werd op de rand van het strafschopgebied bereikt door Angeliño, waarna de aanvaller naar binnen trok en met een harde uithaal de verre hoek vond: 2-0.

Via Gastón Pereiro en Nick Viergever sloeg PSV vervolgens in de laatste tien minuten voor rust nog tweemaal toe. Pereiro benutte een strafschop, nadat de videoscheidsrechter een overtreding op Hirving Lozano had geconstateerd, terwijl Viergever na uitstekend voorbereidend werk van Luuk de Jongvan dichtbij kon scoren.

Na de onderbreking wist Willem II snel wat terug te doen: Diego Palacios bracht de bal vanaf de linkerflank in het strafschopgebied van PSV, waar Sol was ontsnapt aan de aandacht van zijn tegenstanders en vervolgens uit de draai de 4-1 liet aantekenen. Het antwoord van PSV liet echter opnieuw niet lang op zich wachten, want drie minuten later herstelde Viergever de voordelige marge van vier alweer in ere voor de Eindhovenaren. De verdediger kon de bal bij de tweede paal binnen glijden, nadat De Jong een vrije trap van Pereiro met het hoofd had verlengd.

Vlak daarna had De Jong zelf ook kunnen scoren, maar de spits raakte de bal na een vrije trap van Lozano verkeerd. PSV ging freewheelend richting het einde van de wedstrijd en wist het sextet achttien minuten voor tijd uiteindelijk te completeren. De uitblinkende Angeliño leverde een voorzet af op Bergwijn, die met het hoofd zijn tweede doelpunt van de avond wist te maken. Het betekende voor de buitenspeler zijn derde treffer in twee duels, nadat hij midweeks tegen BATE ook al trefzeker was geweest.

PSV

6 - 1

Willem II

 7' Hendrix
 13' Bergwijn
35' Pereiro (pen)
 44' Viergever
 49' Viergever
72' Bergwijn
   46' Sol
 
 Gele kaart: Heerkens,Lewis, Palacios,özbiliz, (Willem II)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.300
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Dumfries
Schwaab
Viergever (Sainsbury/57)
Angelino
Rosario
Pereiro (Malen/65)
Hendrix
Bergwijn
De Jong
Lozano (Ramselaar/78)
  Wellenreuther
Dankerlui
Lewis
Heerkens
Palacios
Llonch
Akkaynak (Lieftink/46)
Crowley (Anita/ 75)
özbiliz
Sol
Avdijaj