Manchester City houdt koplopers in het vizier

Redactie

Manchester City blijft in de Premier League in het spoor van koplopers Liverpool en Chelsea. In eigen huis kwam de zege op Newcastle United echter moeizaam tot stand.

De regerend landskampioen won zaterdagavond op eigen veld door doelpunten van Raheem Sterling en Kyle Walker met minimaal verschil van Newcastle: 2-1. De formatie van manager Josep Guardiola herstelde zich zo van het 1-1 gelijkspel van vorige week op bezoek bij Wolverhampton Wanderers en nadert de koppositie tot op twee punten.

City wist wat het te doen stond na de zeges die Liverpool en Chelssa eerder op de dag boekten. Het elftal van Guardiola begon in elk geval sterk aan de wedstrijd, hetgeen na acht minuten voetballen resulteerde in de openingstreffer van Sterling. De Engelse buitenspeler werd op de rand van het strafschopgebied bereikt door Benjamin Mendy, waarna hij met een uithaal in de verre hoek de score openbrak.

Het Newcastle United van de geplaagde Rafael Benítez hield slechts één punt over aan zijn eerste drie competitieduels en had het in het Etihad Stadium opnieuw lastig. Toch wisten the Magpies na precies een half uur op gelijke hoogte te komen. Na een razendsnelle tegenaanval werkte DeAndre Yedlin uiteindelijk een voorzet van Salomón Rondón tegen de touwen. Manchester City had daarvoor via Sergio Agüero nog een goede mogelijkheid op de 2-0 onbenut gelaten. Het afstandsschot van de Argentijn scheerde maar rakelings voorbij het doel van de bezoekers.

Na de onderbreking kwam City opnieuw sterk uit de kleedkamer. De ploeg van Guardiola maakte jacht op een nieuwe voorsprong en had uiteindelijk slechts zeven minuten nodig om die te realiseren. Walker werd op grote afstand van het doel aangespeeld door Agüero, waarna de rechterverdediger een verwoestende uithaal produceerde waar doelman Martin Dúbravka een antwoord schuldig op moest blijven.

Het betekende voor Walker pas zijn eerste doelpunt in dienst van City, nadat hij vorig jaar was overgekomen van Tottenham Hotspur. City genoot veruit het meeste balbezit en werd eigenlijk nauwelijks aan het wankelen gebracht door Newcastle, maar moest toch waakzaam blijven voor de counter. The Citizens slaagden er in het laatste half uur weliswaar niet in de score verder op te voeren, maar kwamen tegelijkertijd eigenlijk niet in de problemen.

Uitslagen Premier League zaterdag
Leicester City - Liverpool 1-2
Brighton & Hove Albion - Fulham 2-2
Chelsea - Bournemouth 2-0
Crystal Palace - Southampton 0-2
Everton - Huddersfield Town 1-1
West Ham United - Wolverhampton Wanderers 0-1
Manchester City - Newcastle United 2-1