Son ontloopt dienstplicht door toernooizege Zuid-Korea op Aziatische Spelen

Redactie

Heung-Min Son heeft met Zuid-Korea Onder-23 de Aziatische Spelen gewonnen. De spits van Tottenham Hotspur hoeft daardoor niet in militaire dienst.

In de finale van de Aziatische Spelen won Zuid-Korea na een verlenging van Japan. Pas in de derde minuut van die verlenging werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Seung-Woo Lee, linksbuiten van Hellas Verona, gaf de Zuid-Koreanen de leiding en negen minuten voor tijd sloeg het elftal weer toe.

Uit een vrije trap gaf Son vanaf links een voorzet die Hee-Chan Hwang achter de Japanse doelman kopte: 2-0. De Japanners brachten de spanning daarna nog wel terug in de wedstrijd door 2-1 te maken, maar daar bleef het ook bij.

Heung-Min Son was één van de dispensatiespelers bij Zuid-Korea en hij moest de seizoensstart bij Tottenham Hotspur dus missen. Bij toernooiwinst zou de selectie van Zuid-Korea, dus ook de 26-jarige spits, niet in militaire dienst hoeven. Hun dienstplicht van twee jaar wordt nu teruggebracht tot een verplichte wapentraining van slechts vier weken.