Bundesliga: Eerste treffer Weghorst, domme rode kaart Willems

Boris (borisz)

De tweede speelronde in de Bundesliga. VfL Wolfsbrug won voor de tweede keer. Ze versloegen Bayer Leverkusen met 1-3. Mede door een treffer van Wout Weghorst. Bij Entracht Frankfurt - Werder Bremen werd Jetro Willems al na een half uur weggestuurd nadat hij een  

Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg: 1-3
Vorige week maakte de Bundesliga kennis met Weghorst omdat hij rood kreeg, maar dat door de VAR ongedaan werd. Deze week maakte hij zijn eerste doelpunt voor Wolfsburg. De spits tekende tien minuten na rust voor de 1-2, nadat Leverkusen eerst op voorsprong kwam via Leon Bailey en Wolfsburg vervolgens langszij kwam. Het werd ook nog 1-3, dankzij een goal van Renato Steffen.

Eintracht Frankfurt – Werder Bremen: 1-1
Willems mocht na een half uur al vertrekken. De oud-back van PSV kreeg rood na een slaande beweging. Op dat moment stond Frankfurt al met 0-1 achter. Het Willems-loze Eintracht kwam via een andere oud-Eredivisionist langszij en pakte zo toch een punt: Sébastien Haller benutte een strafschop in de tweede helft: 1-1.

1899 Hoffenheim – SC Freiburg: 2-1
Hoffenheim boekte zijn eerste zege dit seizoen. De bezoekers gingen nog rusten met een 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Dominique Heintz, maar in de tweede helft eiste Hoffenheim-aanvaller Ádám Szalai de hoofdrol op. Met treffers in de vijftigste en 63ste minuut zorgde de Hongaar hoogstpersoonlijk voor de ommekeer. Andrej Kramaric maakte er tenslotte nog 3-1 van. Joshua Brenet zag de hele wedstrijd op de bank en Justin Hoogma zat niet bij de selectie van de thuisploeg.

1.FC Nürnberg – FSV Mainz 05: 1-1
Jean-Paul Boëtius maakte zaterdag zijn eerste minuten voor Mainz. in de 67ste minuut viel hij in voor Alexandru Maxim. Op dat moment was de eindstand al bereikt. De Franse spits Jean-Philippe Mateta zette de bezoekers in de 25ste minuut met een kopbal op voorsprong. Vlak na rust trok de Zweed Mikael Ishak de stand weer gelijk, waardoor het gepromoveerde Nürnberg het eerste punt binnen heeft. Vorige week won Mainz nog van VfB Stuttgart (1-0).

Overige uitslagen
FC Augsburg – Borussia Mönchengladbach 1-1
Hannover 96 - Borussia Dortmund 0-0