Valverde sprint naar tweede ritzege in Ronde van Spanje, Van Poppel derde

H.Vviv

Alejandro Valverde heeft de achtste etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De 38-jarige Spanjaard van Movistar was in een sprint bergop te sterk voor Peter Sagan en de Nederlander Danny van Poppel. Rudy Molard blijft aan de leiding staan in het algemeen klassement.

Vroeg in de etappe was er een vroege aanval van drie renners: Héctor Sáez (Euskadi-Murias), Jorge Cubero (Burgos-BH), Tiago Machado (Katusha-Alpecin) Het trio kreeg meer dan twaalf minuten van het peloton, maar dagzege voor het drietal zat er nooit in.

Met nog tien kilometer werden ze dan ook ingerekend door het peloton dankzij het werk van Groupama-FDJ en BORA-hansgrohe. Bij het ingaan van de laatste kilometer nam LottoNL-Jumbo brutaal de leiding van het peloton voor Van Poppel. De Nederlander begon in uitstekende positie aan de sprint, maar kwam net te kort tegen Valverde en Sagan.

Valverde pakte zijn tweede zege in deze Vuelta en alweer zijn elfde ritzege in totaal. Sagan moet nog steeds wachten op zijn eerste ritzege in de Ronde van Spanje. In het algemeen klassement blijft Molard aan de leiding staan van het algemeen klassement. Zondag staat er een bergrit op het programma.