Ackermann sprint naar makkelijke zege in Brussels Cycling Classic

H.Vviv

Pascal Ackermann heeft de Brussels Cycling Classic op zijn naam geschreven. De nationaal kampioen van Duitsland was na een wedstrijd van 201,4 kilometer de snelste in de massasprint, voor de Belg Jasper Stuyven en de Fransman Thomas Boudat.

In de 98ste editie van Parijs-Brussel koos Oliver Naesen al vroeg voor de aanval. De Belg van AG2R La Mondiale, die vorige week de Bretagne Classic-Ouest France wist te winnen, kreeg Lars Bak, Jonas Gregaard, Hamish Schreurs, Nick van der Lijke en Tom Wirtgen met zich mee.

Het zestal fietste een voorsprong van meer dan drie minuten bij elkaar maar het peloton hield de controle. Op dertig kilometer van de streep, het laatste heuveltje van de dag, trekt Rémi Cavagna ten aanval samen met Anthony Turgis, Kamil Gradek en Thomas Sprengers. Ze krijgen nog wel de aansluiting bij de kopgroep, maar bij het ingaan van de laatste tien kilometer kwam alles weer bij elkaar.

Dries De Bondt probeerde het nog in de laatste vier kilometer, maar ook de aanval van de Belg raakte niet ver. De laatste kilometer werd vervolgens ontsierd door een grote valpartij. Winnaar Ackermann merkte daar niks van en won met meerdere lengtes verschil Brussels Cycling Classic. Jasper Stuyven moest genoegen nemen met een tweede plaats, voor Boudat.