Doelman Drommel twijfelt tussen Twente en oproep voor Jong Oranje

Boris (borisz)

Doelman Joël Drommel kent goede start met FC Twente in de Eerste Divisie. In het thuisduel met Sparta keepte hij sterk, bij Helmond redelijk en tegen Roda JC deed hij het ook keurig. Of hij er zaterdag bij is tegen TOP Oss is echter onzeker. Drommel is namelijk opgeroepen voor Jong Oranje.

De ploeg van bondscoach Erwin van der Looi speelt donderdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Engeland en dinsdag daarop tegen Jong Schotland. Het duel van FC Twente tegen TOP Oss valt daar precies middenin, op zaterdag. De Eerste Divisie voetbalt namelijk gewoon door tijdens de interlandperioden. Drommel heeft nog geen keuze kunnen maken. "Ik weet het nog niet. Ik twijfel enorm. Ik ben heel blij hoe het nu bij FC Twente gaat en ik wil alles spelen. Ik zit heel goed in mijn vel. Tegelijkertijd leer ik bij Jong Oranje enorm en vind ik het een eer om voor mijn land uit te komen", dubt de doelman.

Drommel heeft de afgelopen dagen adviezen gevraagd. Van Marino Pusic, van Sander Boschker, maar ook van zijn vader."Van Sander en Marino mag ik zelf de keuze maken. Justin Bijlow is eerste keeper bij Jong Oranje. Dat is logisch. Hij keept bij Feyenoord en in de Eredivisie. Hij blijft alleen heel moeilijk voor mij. Ik heb nog nooit zo'n keuze moeten maken."

Jong Oranje staat momenteel in groep 3 van de kwalificatie na zes duels tweede in een groep van zes landen. Oranje heeft elf punten, vijf minder dan de nummer één Engeland. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het EK. De vier beste nummers twee mogen nog playoffs spelen. Op het EK onder 21 volgend jaar in Italië vallen ook tickets te bemachtigen voor de Olympische Spelen in Tokio.