Liverpool zet zegereeks voort in Leicester

Redactie

Liverpool blijft maar winnen in de Premier League. De Engelse koploper boekte zaterdagmiddag de vijfde competitiezege op rij. Het werd 1-2 op bezoek bij Leicester City. 

The Reds hadden op bezoek bij Leicester City halverwege al een comfortabele voorsprong te pakken. Sadio Mané opende na tien minuten de score op aangeven van Andrew Robertson. Leicester City creëerde daarna ook mogelijkheden, want zowel Demarai Gray als Ben Chilwell stuitte op doelman Alisson.

De thuisploeg dacht met een kleine achterstand de rust te halen toen Roberto Firmino in blessuretijd toesloeg. James Milner nam een hoekschop en de Braziliaan kopte raak: 0-2. The Foxes toonden in de tweede helft echter veerkracht en het elftal van manager Claude Puel knokte zich terug in de wedstrijd.

James Maddison testte Alisson met een schot van buiten het strafschopgebied en amper een minuut later deed Wilfred Ndidi hetzelfde. Na ruim een uur spelen zorgde Rachid Ghezzal voor de aansluitingstreffer namens Leicester, dat op de eerste speeldag van Manchester United verloor en daarna twee competitieduels won.

Liverpool incasseerde met die goal van Ghezzal de eerste tegentreffer van dit seizoen, maar puntenverlies bleef het team van Jürgen Klopp bespaard. Het bleef bij 1-2, al kreeg Mané nog een aardige kans met een kopbal. Na de interlandperiode gaat de koploper naar Londen voor de kraker tegen Tottenham Hotspur.