Haase/Middelkoop naar achtste finales US Open, Bertens en Kerkhove onderuit

heywoodu

Tennissers Robin Haase en Matwé Middelkoop staan op de US Open in de achtste finales van het mannendubbelspel. Het als veertiende geplaatste Nederlandse duo rekende in een wisselend duel af met de Duitsers Philipp Petzschner en Tim Pütz: 6-3, 3-6, 6-1.

Bij de vrouwen was het al in de tweede ronde klaar voor Kiki Bertens en haar Zweedse partner Johanna Larsson, samen als negende geplaatst. De Japanse Nao Hibino en de Georgische Oksana Kalashnikova profiteerden van twee gemiste setpoints van Bertens en Larsson in de eerste set, waarna Hibino en Kalashnikova het duel kantelden en de wedstrijd afmaakten: 6-7 (3), 4-6.

Ook voor Lesley Kerkhove en haar Wit-Russische partner Lidziya Marozava viel het doek in de tweede ronde. In set één gaven ze tegen de Poolse Magda Linette en de Australische Ajla Tomljanovic een 5-1, 40-15 voorsprong weg en werd het een tiebreak, maar die wonnen ze dan weer wel. Een vroege break in set twee werd ook weggegeven, waarna Linette en Tomljanovic in het derde bedrijf veel te sterk waren: 7-6 (5), 3-6, 1-6.