Serena maakt gehakt van Venus in 30e 'Sister Act'

heywoodu

Tennisster Serena Williams heeft de achtste finales gehaald van de US Open, de zeventiende deelname op rij waarbij ze dat voor elkaar krijgt - in 2003, 2010 en 2017 was ze er niet bij. De voormalig nummer één van de wereld rekende simpel af met haar zus Venus Williams.

Zoals zo vaker was het affiche voor de Sister Act, editie dertig inmiddels, weer eens mooier dan het duel zelf. Venus kwam er geen moment aan te pas en kreeg alle hoeken van de baan te zien van de veelvoudig kampioene. Binnen vijf kwartier was het alweer klaar: 6-1, 6-2.

De als achtste geplaatste Tsjechische Karolina Pliskova moest in de tweede set een break terugpakken tegen de 19-jarige thuisspeelster Sofia Kenin, maar in de tiebreak wist ze het vervolgens in twee sets gewoon netjes af te maken: 6-4, 7-6 (2).

De Australische Ashleigh Barty (18) had het niet heel moeilijk met Karolina Muchova, de Tsjechische nummer 202 van de wereld die Garbiñe Muguruza eerder nog uit het toernooi speelde. Barty was op haar hoede en gaf Muchova nauwelijks de kans op een nieuwe stunt: 6-3, 6-4.

Kaia Kanepi is vooralsnog de enige ongeplaatste speelster in de achtste finales. De Estse nummer 44 van de wereld speelde tegen Rebecca Peterson (WTA-61) uit Zweden. Na een tweede set waarin de eerste zes games allemaal breaks opleverden maakte Kanepi het op matchpoint twee af: 6-3, 7-6 (3).

Serena (links) toonde weinig vreugde na het uitschakelen van haar zus Venus (Pro Shots/Action Images)
Serena (links) toonde weinig vreugde na het uitschakelen van haar zus Venus (Pro Shots/Action Images)