Twente klopt Roda, Go Ahead Eagles bovenaan

heywoodu

In de Keuken Kampioen Divisie kwamen vrijdag alle twintig teams in actie, met onder meer een duel der degradanten. FC Twente nam het op tegen Roda JC, waarbij Mario Engels de Limburgse bezoekers al snel op voorsprong zette.

Tim Hölscher tekende vanuit een vrije trap fraai voor de gelijkmaker namens Twente, Tom Boere schoot de door Hölscher versierde penalty keurig binnen. Ulrich Bapoh was in de tweede helft goed voor de 3-1, waardoor de Tukkers alsnog drie punten in eigen huis konden houden.

TOP Oss stond even virtueel op kop, maar verloor uiteindelijk met 1-3 van SC Cambuur. De koppositie is met negen punten uit drie duels in handen van Go Ahead Eagles. Vrijdagavond werd met 1-2 gewonnen bij MVV Maastricht, ondanks een behoorlijk stroeve start.

MVV domineerde en kwam door Luc Marens op 1-0, maar Maxime Gunst gaf Go Ahead een cadeau door oerdom rood te pakken...na een kwartier. GAE kwam op dreef, Richard van der Venne tekende voor de gelijkmaker en Maarten Pouwels bekroonde zijn invalbeurt met de winnende 1-2.

Uitslagen Keuken Kampioen Divisie vrijdag
FC Den Bosch - Jong Ajax 1-1
FC Eindhoven - Almere City FC 0-2
FC Volendam - Jong AZ 1-1
Jong PSV - Helmond Sport 1-1
NEC - FC Dordrecht 1-0
RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam 0-1
Telstar - Jong FC Utrecht 2-0
FC Twente - Roda JC 3-1
TOP Oss - SC Cambuur 1-2
MVV Maastricht - Go Ahead Eagles 1-2