Loting Europa League: Dost tegen Arsenal, Strootman terug naar Rome

Redactie

In Monaco is vrijdag geloot voor de groepsfase van de Europa League. Bas Dost gaat met Sporting Clube de Portugal tegen Arsenal spelen.

De Portugezen en de Engelsen zijn ingedeeld in groep E met Qarabag (Azerbeidzjan) en het onbekende Vorskla Poltava uit Oekraïne. Kevin Strootman neemt het met Olympique Marseille op tegen Lazio, de grote rivaal van zijn oude club AS Roma. De andere twee opponenten zijn Eintracht Frankfurt en Apollon Limassol.

Phillip Cocu, die een lastige start kent bij Fenerbahçe, komt met zijn team tegenover Anderlecht, Dinamo Zagreb en Spartak Trnava te staan. Voor het Belgische Standard Luik, dat in de voorrondes van de Champions League sneuvelde tegen Ajax, kwam onder meer het sterke Sevilla uit de kokers tevoorschijn. BATE Borisov, de tegenstander van PSV in de play-offs van de Champions League, ontmoet onder meer Chelsea.

De eerste poulewedstrijden van de Europa League worden gespeeld op donderdag 20 september. Net als bij de Champions League zijn de duels verdeeld over twee aanvangstijdstippen, namelijk 18:55 uur en 21:00 uur.