Schuurs wint en verliest op US Open, Koolhof door

heywoodu

Tennisster Demi Schuurs heeft een dag met winst en verlies achter de rug op de US Open. In het vrouwendubbelspel was er winst voor de Nederlandse, in het gemengd dubbel sneuvelde ze in de eerste ronde.

Schuurs begon de dag samen met de Belgische Elise Mertens, haar vaste dubbelpartner. Het duo is als zevende geplaatst, maar had het bij vlagen wel lastig met Daria Gavrilova (AUS) en Petra Martic (CRO). Na een verloren tweede set gaven Schuurs en Mertens nog eens gas en dat leverde de winst op: 6-3, 7-5, 6-2.

Niet veel later betrad Schuurs de baan weer, dit keer met haar landgenoot Matwé Middelkoop. Samen waren ze als zesde geplaatst, maar de Chinese Zhang Shuai en vooral de Australische dubbelspecialist John Peers bleken te sterk. In de supertiebreak ging het lang gelijk op, maar bij 6-7 sloegen Zhang en Peers toe: 6-4, 3-6 [8-10].

Wesley Koolhof staat wel in de tweede ronde van het gemengd dubbelspel. Samen met de Oekraïnse Nadiya Kichenok was de Nederlander in de eerste set veel te sterk voor het Amerikaanse duo Taylor Townsend/Donald Young, waarna ze in het tweede bedrijf het eerste matchpoint gelijk benutten: 6-1, 7-5.