Roma-coach Di Francesco spreekt tegen dat Strootman de club niet wilde verlaten

Redactie

Eusebio Di Francesco, de coach van AS Roma, ontkent dat Kevin Strootman de club niet wilde verlaten. De Nederlander vertrok naar Olympique Marseille.

Italiaanse media schreven dat Strootman huilend op het trainingscomplex van Roma verscheen, omdat hij helemaal niet weg wilde. Di Francesco spreekt dat dus tegen. "Hij wilde een verandering, een nieuwe uitdaging. Toen ik laatst zei dat Roma altijd op de eerste plaats komt, bedoelde ik dat ik spelers wil die het verlangen hebben om het shirt te dragen en altijd alles zullen geven", sprak de coach op een persconferentie.

"Strootman heeft, zo lang als hij hier was, alles gegeven, net als Edin Dzeko deed in januari. Als een speler vraagt of hij mag vertrekken, hou ik hem niet tegen. Het belangrijkste is namelijk dat een speler zelf wil blijven." De 28-jarige middenvelder speelde vijf jaar voor de Giallorossi, waarin hij 187 officiële wedstrijden speelde.

AS Roma begon met een kleine uitzege bij Torino (0-1) aan het nieuwe seizoen, maar maandag kon de ploeg nog net een punt pakken tegen Torino (3-3). Vrijdagavond gaat de nummer drie van vorig seizoen op bezoek bij AC Milan in San Siro. De Rossoneri kwamen pas één keer in actie en ze verloren met 3-2 van Napoli.