Vuelta: Etappe 5 - Sprinten na een afdaling?

heywoodu

Een dag na de winst van Benjamin King, die kon profiteren van matig werk in het peloton, is het in de Vuelta a España in de vijfde etappe de beurt aan de sprinters. Althans, de sprinters die omhoog ook nog een beetje stevig aan kunnen klampen, want Spaans vlak is niet vlak.

De etappe van vandaag voert de heren over bijna 190 kilometer naar Roquetes de Mar. Op zo'n 25 kilometer van de finish komen ze boven op een tien kilometer lange, zeker niet gemakkelijke klim, waarna het een kwestie van afdalen naar grofweg tien kilometer voor de finish is.

Zoals gebruikelijk is de hele voorbeschouwing weer te vinden op het FOK!forum, hier om precies te zijn. De heren renners gaan er vandaag vroeg aan beginnen, kort voor het middaguur al. Sporza en Eurosport zijn er helaas pas weer vanaf drie uur bij, als er nog zo'n tachtig kilometer te gaan is.

Op dat moment is er al het nodige geweest aan mooie koers en omgeving, zo is de verwachting, dus dat is jammer. De finish ligt voor Spaanse begrippen vroeg op de dag, dus let op: tussen tien voor vijf en half zes.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)

De slotkilometers van vandaag (Bron: La Vuelta)
De slotkilometers van vandaag (Bron: La Vuelta)