Haase op fitheid verder op US Open

heywoodu

Tennisser Robin Haase staat in de tweede ronde van de US Open, voor het eerst sinds 2015. De Nederlandse nummer 49 van de wereld rekende in het verschroeiend hete New York af met thuisspeler Mackenzie McDonald, de mondiale nummer 79.

Haase had het aanvankelijk bijzonder moeilijk en moest de eerste twee sets afstaan. "Hij speelde gewoon zó goed en ik wist niet waar ik überhaupt iets vandaan moest halen om het nog om te kunnen draaien, maar toen kreeg ik ineens weer energie", aldus Haase na afloop.

In set drie ging het beter: Haase brak gelijk de service van zijn opponent, die het zichtbaar zwaar begon te krijgen. Vanaf set vier was het gedaan: McDonald was he-le-maal kapot en kon nauwelijks nog een stap zetten. Haase drukte door en zegevierde na ruim drie uur met 4-6, 4-6, 6-3, 6-1, 6-3.

Fabio Fognini, als veertiende geplaatst, begon ook lastig tegen een Amerikaan, maar de 20-jarige Michael Mmoh kon het niet afmaken tegen de Italiaan: 4-6, 6-2, 6-4, 7-6 (4). De Fransman Lucas Pouille (17) stuurde Yannick Maden met 7-6 (6), 6-2, 7-5 naar huis.