Vos sluit wegseizoen af en kiest voor het veldrijden

H.Vviv

Marianne Vos komt dit seizoen niet meer in actie op de weg. De Nederlandse heeft besloten om een volledig crosswinter te doen. Haar eerste wedstrijd in het veldritseizoen is de op 23 september Waterloo, de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

Vos maakte de afgelopen wedstrijden indruk met haar goede prestaties, na een moeilijk begin van het seizoen. Pas op 13 juli boekte de Nederlandse van Waowdeals haar eerste zege van het seizoen in de Giro Rosa. Daarna volgde de zeges elkaar snel op. Ze won het eindklassement van de BeNe Ladies Tour en won daar de eerste etappe. Daarna volgde nog zeges in Crescent Vårgårda en de Ladies Tour of Norway, waar ze alle etappes won. De beide wedstrijden tellen mee voor de WorldTour, waar ze door het sterke prestaties aan de leiding staat. Zaterdag sloot ze haar wegcampagne af met een tweede plaats in de GP Plouay. Ze staat aan de aan de leiding van de Women's WorrldTour met een voorsprong van 234 punten op Anna van der Breggen. Er staan nog drie wedstrijden op het programma in de WorldTour.

"Het besluit om al in september te gaan crossen heb ik al een tijdje geleden genomen. Ik denk dat het goed is om het eens anders te doen dan andere jaren. De mensen die me kennen weten ook dat ik de cross geweldig vind" geeft Vos aan op de website van haar ploeg. "Bij de elite heb ik nog nooit een hele winter in de cross gereden. In m’n juniorentijd heb ik dat voor het laatst gedaan."

"Een eerste belangrijk doel is het Europees kampioenschap in Rosmalen, begin november. Daarvoor is het noodzakelijk dat ik voldoende ritme opdoe door wekelijks te crossen. Buiten dat moet ik me eerst nog zien te kwalificeren", aldus de Nederlandse. "Na het Europees kampioenschap neem ik een korte break om me vervolgens klaar te stomen voor het vervolg."