Sterke Naesen wint Bretagne Classic voor tweede maal

H.Vviv

Oliver Naesen heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Bretagne Classic Ouest-France op zijn naam geschreven. Na een wedstrijd van 257 kilometer in zeer slechte omstandigheden was de Belg in een sprint met drie te sterk voor Michael Valgren en Tim Wellens.

Vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van zeven renners, met daarbij de Nederlander Koen Bouwman. De voorsprong liep op naar meer dan drie minuten. Met nog zeventig kilometer te gaan trok Quick-Step Floors hard door, waardoor de voorsprong van de kopgroep gehalveerd werd.

Niet veel later na de tempoversnelling trok Zdenek Stybar en Tim Wellens hard door op de onverharde wegen in Bretagne. Er sloten een aantal renners erbij aan, met daarbij de Nederlander Pascal Eenkhoorn. Snel namen de koplopers een voorsprong van anderhalve minuut op het peloton. Ondanks het werk van Bahrain Merida en Vital Concept bleef de voorsprong steeds hangen rond de anderhalve minuut, waar ondertussen Bouwman de rest had moeten gaan.

Met nog twintig kilometer te gaan spatte de kopgroep uiteen. Naesen, Valgren en Wellens waren de sterkste vooraan en bouwde snel een voorsprong uit op de rest. In de laatste kilometers was het vooral naar elkaar kijken. Wellens zette nog een schijnaanval in, maar daar reageerde Valgren op. Naesen ging vervolgens de sprint vroeg aan en was duidelijk de sterkste van het drietal en pakte zo zijn tweede zege in deze wedstrijd. Michael Matthews, die ook lang deel uit maakte van de de kopgroep, sprintte op de achtergrond nog naar de vierde plaats, voor Ruben Guerreiro die de top vijf compleet maakte.