Pogacar wint Tour de l'Avenir voor jonge Nederlander Arensman

H.Vviv

Tadej Pogacar heeft de Tour de l'Avenir, de belangrijkste beloftekoers van het jaar gewonnen. De 20-jarige Sloveen, die volgend jaar prof wordt bij UAE-Team Emirates, liet in de bergritten zien dat hij de sterkste was. In het eindklassement was het verschil met nummer twee Thymen Arensman 1.28.

Arensman was wel de verassing van de belofteronde. De 18-jarige Nederlander hield zich knap staande in de bergritten. Ook vandaag nadat hij in de afdaling naar de slotklim toe de favorieten moest laten gaan, nadat hij samen met Pogacar een bocht had gemist. Hij begon de slotklim met een achterstand van twintig seconden achterstand op de favorieten, maar aan de finish verloor hij maar tien seconden op de Zwitser Gino Mäder, die de slotetappe op zijn naam schreef. Mäder maakte het eindpodium compleet door derde te worden op 1.35 van Pogacar.

Het is voor het eerst sinds 2007 dat een Nederlander nog op het eindpodium van de Tour de l'Avenir stond. In 2007 won Bauke Mollema het eindklassement voor Tony Martin.