Atlético heeft aan treffer Griezmann voldoende

Redactie

Atlético Madrid kan de eerste driepunter in La Liga bijschrijven. De ploeg won in eigen stadion van promovendus Rayo Vallecano.

Rayo Vallecano, als kampioen van de Segunda Division gepromoveerd, verloor op de eerste speeldag met 1-4 van Sevilla. Atlético Madrid begon dat weekend aan het nieuwe seizoen met een 1-1 gelijkspel bij Valencia. Ook nu scoorden de Rojiblancos slechts één keer, maar nu was het wel genoeg voor de zege.

Antoine Griezmann maakte na ruim een uur spelen het enige doelpunt van de avond. Rayo Vallecano kreeg een hoekschop van Thomas Lemar niet weggewerkt, waardoor Griezmann met links van dichtbij raak kon schieten. Atlético kwam daarmee goed weg, want de tegenstander was zeker niet onzichtbaar en zorgde in de beginfase al voor het nodige gevaar.

Adrián Embarba kreeg in de eerste minuten wat kansjes, onder meer uit hoekschoppen, terwijl Atlético in de slotfase de betere mogelijkheden creëerde. In de tweede helft drong het elftal van coach Diego Simeone wat meer aan en dat resulteerde in de goal van Griezmann.

In de slotminuten bleef de gastheer dankzij Jan Oblak op de been. De doelman hield Embarba, José Pozo én Sergio Moreno van scoren af. Atlético Madrid komt daardoor op vier punten uit twee duels. Voor volgende week staat een uitwedstrijd tegen Celta de Vigo op het programma.

Uitslagen La Liga zaterdag
Alaves - Real Betis 0-0
Atletico Madrid - Rayo Vallecano 1-0
Valladolid - FC Barcelona 0-1