Schansspringer Kobayashi slaat dubbelslag voor eigen publiek

heywoodu

Schansspringer Ryoyu Kobayashi heeft het beste weekeinde van zijn carrière achter de rug. De 21-jarige Japanner won in de Zomer Grand Prix in Hakuba, in eigen land, zowel op vrijdag als op zaterdag - zijn eerste twee overwinningen op topniveau.

Op vrijdag stond er geen maat op de jonge Kobayashi, die zag hoe oudere broer Junshiro - die vorig jaar zelf beide wedstrijden in Hakuba won - vanwege een probleem met zijn pak gediskwalificeerd werd. Op ruime afstand werd de Rus Evgeniy Klimov tweede, voor de Japanse oude rot Daiki Ito.

Ook op zaterdag was Kobayashi veruit de beste, hoewel Klimov in de tweede sprong dit keer tenminste nog een fractie van zijn achterstand goed kon maken. De Rus werd wederom tweede, dit keer voor de Oostenrijker Daniel Huber, die Ito nu van het podium wist te houden.

Door zijn twee tweede plaatsen neemt Klimov de leiding over in de Zomer Grand Prix. De Pool Kamil Stoch won de eerste drie wedstrijden, maar deed aan de drie competities daarna niet mee en moet nu genoegen nemen met plek twee. 

Er staan nog vijf wedstrijden op het programma van de Grand Prix, te beginnen met het Russische Chaikovsky op 9 september.