Aangehouden na achtervolging

Monique Verlind (DJMO)

De politie heeft vrijdag in Apeldoorn twee van ladingdiefstal verdachte mannen aangehouden. De mannen kregen een stopteken voor een controle, maar probeerden aan de politie te ontkomen. Na een korte achtervolging stopte het voertuig en zetten de twee inzittenden het op een rennen. De politie was sneller en hield een 33-jarige man uit Eindhoven en een 24-jarige man uit Geldrop aan.

De bijrijder gooide tijdens zijn vlucht iets weg. Dit bleek een sleutel van een bestelbus te zijn. Na een zoektocht in de omgeving werd de bestelbus aangetroffen met daarin vele dozen met sportschoenen. Deze schoenen zijn vermoedelijk eerder die vrijdag gestolen uit een langs de A50 geparkeerde vrachtwagen. De verdachten zitten in voorlopige hechtenis en worden maandag voorgeleid.

Haast gelijktijdig met de aanhouding van de verdachten deed een buitenlandse vrachtwagenchauffeur aangifte van ladingdiefstal op het politiebureau. Uit zijn vrachtwagen, die stond op een parkeerplaats langs de snelweg A50, was een grote partij sportschoenen gestolen van hetzelfde merk als in de bestelbus aangetroffen.