Pieters verslaat Vos in sprint in GP Plouay

H.Vviv

Amy Pieters heeft in Frankrijk de GP de Plouay - Lorient Agglomération op haar naam geschreven. De 27-jarige Nederlandse van Boels-Dolmans was in de sprint te sterk voor Marianne Vos. Coryn Rivera uit Amerika moest genoegen nemen met een derde plaats.

Het peloton bleef in het beginfase lang compact. Pas op een kleine veertig kilometer van de streep was een eerste aanval te zien. Rosella Ratto en Hanna Nilsson trokken ten aanval, maar een goede tien kilometer duurde die aanval voordat ze weer werden ingerekend door het peloton.

Pas op de voorlaatste beklimming van de Ty Marec, op achttien kilometer van de streep, ontstond een serieuze kopgroep met daarin alle favorieten. In de slotronde waren er verschillende aanvallen, maar niemand raakte weg. Op de laatste beklimming van de Ty Marec was Elisa Longo Borghini die een serieuze poging ondernam, maar ook de Italiaanse wist geen beslissend gat te slaan. Ondanks de vele aanvalspogingen moest er toch worden gesprint om de zege in Plouay.

In de sprint die volgde was Pieters net iets sneller dan Vos. Voor Pieters was het alweer haar tweede zege in de WorldTour nadat ze begin van dit jaar ook de Ronde van Drenthe op haar naam schreef.

Vos verstevigde door haar tweede plaats de leiding in de WorldTour. Ze heeft nu een voorsprong van meer dan honderd punten op Anna van der Breggen die op de tweede plaats staat. Er staan nog drie races op het programma in de Women's World Tour.