Dubbelslag voor Mohoric in Ronde van Duitsland

H.Vviv

Matej Mohorič heeft de derde etappe in de Ronde van Duitsland gewonnen. De Sloveen, die vorige nog de BinckBank Tour op zijn, was in Merzig in de sprint te snel voor Nils Politt en Pieter Vanspeybrouck. Door de winst is de renner van Bahrain Merida ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

De traditionele vroege vlucht bestond uit zeven renners, met daarbij de Nederlander Oscar Riesebeek van Roompot-Nederlandse Loterij. Het zevental pakte een maximale voorsprong van drie minuten, maar met nog vijftien kilometer te gaan werden de meeste vluchters teruggepakt. Robin Carpenter bleef nog het langst vooruit, maar ook hij werd teruggehaald door het peloton.

In de finale lagen er nog enkele heuvels op het parcours. Vooral op acht kilometer lag er nog een aardig klimmetje waar eventueel het verschil gemaakt kon worden. Warren Barguil en Pieter Weening probeerde het ook en fietste een kleine voorsprong bij elkaar. Maar bij het ingaan van de laatste kilometer werden ze weer ingelopen door het uitgedunde peloton.

In de sprint die volgde kwam een renner van BORA-hansgrohe hard ten val. Hij nam daarbij een renner van Sunweb met zich mee. Politt ging net zoals in de vorige etappe van vroeg aan, maar moest opnieuw genoegen nemen met een ereplaats. Ditmaal was Mohorič aan het feest, terwijl die in de etappe van vrijdag nog genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Door de zege in de derde etappe neemt de Sloveen van Bahrain Merida door de bonificatieseconden de leidersplaats over van de Duitser Maximilian Schachmann, die zevende werd in de etappe.