Rus naar hoofdtoernooi US Open

H.Vviv

Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de US Open. De 27-jarige Nederlandse tennisster was in de derde en laatste kwalificatieronde te sterk voor de Spaanse Aliona Bolsova Zadoinov: 5-7, 6-0, 6-2.

Rus verspeelde in de eerste set een voorsprong van 5-3 en verloor ook de set. Daarna herstelde de Nederlandse knap en stond in de laatste twee sets maar twee games af tegen Bolsova Zadoinov, de nummer 185 van de wereld.

Rus, zelf de nummer 110 van de wereld, haalde in 2009, 2011 en 2012 eveneens het hoofdtoernooi, met als beste resultaat de tweede ronde in 2011. Toen verloor ze van Caroline Wozniacki. Rus speelt in de eerste tegen de Slowaakse Dominika Cibulkova, die als 29ste is geplaatst bij het US Open.

Kiki Bertens en Robin Haase waren op grond van hun positie op de wereldranglijst rechtstreeks gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi. Bertens, als dertiende geplaatst, opent tegen de Tsjechische Kristyna Pliskova. Haase neemt het in zijn openingsronde op tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald.