Ontevreden tweetal wil weg bij FC Groningen

Redactie

Tom van Weert en Jesper Drost willen op zoek naar een andere club. Het duo is ontevreden over hun rol in de ploeg van coach Danny Buijs.

"Ik heb me al twee keer teruggevochten in dit elftal. Ik heb geen zin om dat nog een keer te moeten doen", laat Van Weert weten in gesprek met FOX Sports. De 28-jarige aanvaller had tegen Vitesse en Willem II nog een basisplaats, maar voor komend weekend wordt hij gepasseerd. Buijs wil voorin Mateo Cassierra een kans geven.

Middenvelder Drost, die in de eerste twee speelronden werd gewisseld, is zijn basisplaats ook kwijt. "Ik word er na twee wedstrijden al uit geflikkerd", reageert hij. Drost heeft bij FC Groningen een contract tot medio 2019, net als Van Weert.

Buijs begrijpt wel dat het tweetal hun onvrede laat merken in de media. "Het was een groter probleem geweest als ze het prima hadden gevonden. Ik weet hoe het werkt in de voetballerij. Ik ben zelf ook voetballer geweest en heb mijn trainer ook weleens een lul gevonden", vertelt de coach aan Voetbal International. Naar verluidt wil Groningen voor de juiste prijs wel meewerken aan een transfer voor beide spelers.

FC Groningen verloor in de eerste speelronde met 5-1 bij Vitesse en vorig weekend werd voor eigen publiek van Willem II verloren (0-1). Zaterdag hoopt de Trots van het Noorden de eerste punten te pakken in de uitwedstrijd tegen De Graafschap.