FOK! Wat een weer: Buien, mogelijk onweer

qltel

Vanochtend is er veel bewolking en trekt een gebied met buiige regen van west naar oost over het land, met vooral in de kustgebieden kans op onweer en windstoten tot 60 km/u. In de loop van de ochtend breekt de bewolking wordt het wisselend bewolkt met vooral in het midden en noorden buien met kans op onweer, hagel en in de kustgebieden ook windstoten.

Lokaal kan er veel neerslag vallen, in het westen en noordwesten op veel plaatsen 20 mm of meer. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind komt uit westelijke richtingen en is overwegend matig, aan de westkust vrij krachtig tot krachtig.

Vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog, maar in het noorden kan nog een enkele lichte regenbui voor komen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het noordwestelijk kustgebied tot lokaal 7°C in het zuidoosten. De wind draait naar zuidwest en neemt af naar zwak tot matig, in het Waddengebied naar matig tot vrij krachtig.

Zondag overdag zijn er perioden met zon en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag neemt de bewolking van het westen uit tot en gaat het 's avonds regenen. De maximumtemperaturen variëren van 17°C langs de kust tot 19°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt geleidelijk toe naar matig, in de kustgebieden naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland

Donkere lucht vanmorgen boven Alkmaar (Foto: DJMO)
Donkere lucht vanmorgen boven Alkmaar (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!