Geschorste Tagliafico baalt: "Het was niet de bedoeling"

Redactie

Nicolás Tagliafico is trots op de 3-1 overwinning van Ajax, maar baalt van zijn eigen gele kaart, wat hem een schorsing oplevert.

Enigszins teleurgesteld stond de Argentijnse linksback de journalist van AT5 te woord. Zijn team had net een goede uitgangspositie veiliggesteld voor de returnwedstrijd tegen Dinamo Kiev en het steekt hem dat hij in Oekraïne niet op het veld mag staan om de kwalificatie voor de Champions League binnen te slepen. "Dat doet pijn. Het is voetbal en dat gebeurt soms", aldus de Argentijn.

Hij gaf de assist voor de 3-1 van Dusan Tadic en speelde verder een dijk van een wedstrijd. Aanstaande dinsdag wordt hij waarschijnlijk vervangen door Daley Blind, terwijl Maximilian Wöber de dan vrijgekomen plek naast Matthijs de Ligt in gaat vullen. Tagliafico reist wel mee en probeert zijn teamgenoten alsnog te helpen. "Ik ga er alles aan doen om de jongens te steunen zodat we ons kwalificeren."

Hij moet het duel missen, omdat hij in de Johan Cruijff ArenA een gele kaart ontving, voor een actie waarbij hij iets te laat was. "Het ging per ongeluk. Ik keek naar de bal en tikte per ongeluk de tegenstander aan. Je kunt er een kaart voor geven. Het is jammer, want het was niet mijn bedoeling", bezweert de winterse aankoop van Ajax. Sindsdien is hij in rap tempo uitgegroeid tot een vaste waarde in Amsterdam en ook in de Argentijnse selectie.

In Kiev moet zijn club de voorsprong zien te verdedigen, die volgens Tagliafico misschien nog wel wat hoger uit had moeten vallen. "We hadden een vierde goal moeten scoren. We moeten dit ook daar laten zien", aldus de linksback, die met zijn strijdlust een inspiratiebron is voor zijn teamgenoten. "Ik wil altijd alles geven voor het team. Zo ben ik gewoon. Op deze manier probeer ik mij te onderscheiden. Ik ben heel blij dat de fans dat zien. Als het publiek zo tekeer gaat, motiveert dat om de tegenstander onder druk te zetten."

Dinsdag om 21.00 uur start de returnwedstrijd in Kiev. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League en voor de verliezer resteert een plekje in de Europa League.