Ajax verhuurt Siem de Jong aan Sydney FC

Sjors (Sj0rSz)

Siem de Jong speelt voor de rest van het seizoen voor Sydney FC. De aanvaller komt niet in de plannen van trainer Erik ten Hag voor en kiest nu voor een avontuur Down Under.

"Mijn doelstelling voor dit seizoen was duidelijk. Ik wilde meer wedstrijden gaan spelen en belangrijk zijn voor het team", aldus De Jong op de officiële website van Ajax. "Na gesprekken met de trainer kwam het erop neer dat ik meer wedstrijdritme op moest doen en fitter worden, om zo de concurrentie aan te kunnen gaan. Maar door de veranderde regels mag ik niet meer meedoen met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Voor mij werd het dus moeilijk veel wedstrijden te spelen."

"Daarom is deze stap naar Sydney voor mij erg belangrijk. Ik ben ontzettend gemotiveerd om hier de draad op te pakken. Voor mezelf is het belangrijk om weer lekker een serie wedstrijden te spelen en samen met mijn ploeggenoten succesvol te zijn. Uiteindelijk wil elke voetballer graag wedstrijden spelen. Ik ben hier nu een paar dagen en de 1e indrukken zijn heel goed."

De Jong kwam voor de start van het afgelopen seizoen over van Newcastle United en werd sindsdien 24 keer ingezet in de hoofdmacht van Ajax. Daarin was hij goed voor zeven doelpunten.