FOK! Wat een weer: wolkenvelden & regen

Monique Verlind (DJMO)

Vanochtend zijn er op veel plaatsen wolkenvelden. Daar kan lokaal al een spat regen uit vallen. In het zuidoosten schijnt eerst nog de zon. In de loop van de middag gaat het in het noordwesten af en toe regenen. Deze (buiige) regen breidt zich in de avond uit over de rest van het land.

De maximumtemperaturen variëren van 20°C in het noordwesten en langs de kust tot lokaal 25°C in het zuidoosten. De wind draait geleidelijk naar west en is zwak tot matig, aan de westkust eerst vrij krachtig en later in de middag mogelijk krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en valt er op veel plaatsen regen of een bui. De minima komen uit op omstreeks 15°C. De westelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt. Er komen enkele buien voor, in het noorden met een kleine kans op onweer. In de avond bereiken actieve buien de westkust met grote kans op onweer en windstoten. De middagtemperatuur wordt ongeveer 18°C. De westenwind is matig aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland

Het is bewolkt en het miezert in Tornio (Finland)  (Foto: interpretatie)
Het is bewolkt en het miezert in Tornio (Finland) (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!