PSV maanden zonder aanwinst Thomas na knieblessure

Redactie

Ryan Thomas kan de komende zes tot negen maanden niet in actie komen voor PSV. De nieuweling heeft op de training zijn kruisband gescheurd.

PSV nam Thomas eerder deze maand over van PEC Zwolle. De Nieuw-Zeelander kwam nog niet in actie en nu moet hij zijn debuut dus maanden uitstellen. "Het leek een onschuldig iets, maar ik lig er heel lang uit", reageert de 23-jarige speler op de officiële website van zijn nieuwe club.

"Tijdens de keuring die je moet ondergaan voor een transfer ben ik helemaal doorgelicht, alles zag er goed uit. Bij het blokken van een bal op de training, heb ik deze blessure opgelopen. In eerste instantie leek het niet ernstig, maar we hebben voor de zekerheid een scan laten maken. En die zag er niet goed uit."

"Het is niet leuk, maar ook dit hoort bij het leven van een topsporter. We gaan in de komende dagen bekijken wat het beste plan is en dan ga ik aan de slag", klinkt hij vastberaden. PSV betaalde circa drie miljoen euro voor Thomas, die in vijf jaar tijd 143 wedstrijden voor PEC Zwolle speelde.