Henry zegt toe en is bijna trainer van Girondins Bordeaux

Redactie

Thierry Henry staat voor zijn eerste klus als trainer. Girondins Bordeaux biedt hem de kans, nadat hij twee jaar assistent-bondscoach was bij België.

De legendarische oud-spits van Arsenal wil wel garanties hebben dat hij versterkingen mag halen en dat is akkoord nadat de club trainer Gus Poyet op non-actief heeft gezet. De oefenmeester uitte in de media zijn ergernis over het gebrek aan activiteit op de transfermarkt en dat wordt hem nu fataal.

Goal wist eerder al dat Henry zeer geïnteresseerd is om de baan te nemen en kan nu bevestigen dat hij zijn ja-woord heeft gegeven, nadat eerder ook Jürgen Klinsmann, Laurent Blanc en Zinédine Zidane de revue passeerden in de wandelgangen. Henry is ondanks zijn gebrek aan ervaring echter de gedroomde kandidaat en de club is bereid om aan zijn wensen te voldoen.

Henry wilde weten hoeveel financiële stootkracht de club heeft als de Amerikaanse investeerdersgroep GACP de club overneemt. Ook wilde hij weten welke spelers hij mag halen en welke spelers er al in beeld zijn bij Bordeaux. De 41-jarige Fransman sprak meerdere keren met de clubleiding en zijn oude trainer Arsène Wenger heeft een lans voor hem gebroken door te zeggen dat hij het goed zal doen als hij straks op eigen benen staat.

Bordeaux eindigde afgelopen seizoen op de zesde plaats en begon deze jaargang met twee nederlagen. Sterspeler Malcom is bovendien vertrokken naar Barcelona. In de voorronde van de Europa League gaat het echter wel goed. De ploeg boekte tot nu toe zes overwinningen op rij en AA Gent is de laatste te nemen horde om het hoofdtoernooi te bereiken. Donderdag zal interim-trainer Eric Bedouet de Franse ploeg leiden en daarna neemt Henry het stokje over, mits ook GACP haar zegen geeft, wat naar alle waarschijnlijkheid geen probleem gaat zijn.