Liverpool wint weer, Hateboer helpt Atalanta naar koppositie met eerste Serie A-goal

heywoodu

Liverpool heeft ook in de tweede speelronde van de Premier League geen fout gemaakt. De bezoekers boekten een degelijke zege op Crystal Palace.

Na de 4-0 zege op de eerste speeldag tegen West Ham United ging het elftal van Klopp op Selhurst Park meteen op zoek naar goals. Mohamed Salah was halverwege de eerste helft bijna trefzeker met een stiftje. De bal verdween net over het doel. Wayne Hennessey stopte even later in de korte hoek een inzet van Naby Keïta.

The Reds bleven aandringen en vlak voor de pauze mochten de gasten een strafschop nemen. Mamadou Sakho maakte een overtreding op Salah, waarna James Milner met succes aanlegde van elf meter: 0-1. Na de pauze moest Alisson voorkomen dat Luka Milivojevic en Wilfried Zaha de score in evenwicht trokken.

De zege van Liverpool kwam in het slotkwartier niet meer in gevaar nadat Crystal Palace met tien man verder moest. Aaron Wan-Bissaka werd weggestuurd na een overtreding op de doorgebroken Salah. De Egyptenaar kreeg net als Sadio Mané nog kansjes om de score uit te breiden en dat lukte uiteindelijk in blessuretijd via de Senegalees, die een snelle counter afrondde.

Liverpool is na twee duels in de Premier League één van de zes teams die op zes punten staan. Alleen koploper Manchester City heeft een beter doelsaldo. Komende zaterdag komt Brighton & Hove Albion naar Anfield en een week later volgt een uitwedstrijd tegen Leicester City.

Hateboer helpt Atalanta naar winst
In de Serie A stond ook één duel op het programma. Atalanta ontving Frosinone en dat leverde voor de thuisploeg een ruime overwinning op. Alejandro Gomez opende na een kwartier de score, kort na rust was het de beurt aan Hans Hateboer. De verdediger, vorig jaar uitgegroeid tot vaste waarde in Italië, scoorde zijn eerste Serie A-goal.

Mario Pasalic en nog eens Gomez - die voor de goals van Hateboer en Pasalic de assist verzorgde - bepaalden de eindstand vervolgens op 4-0. Daardoor heeft Atalanta niet alleen gelijk drie punten binnen, het staat vooralsnog ook aan de leiding in de Serie A.