Opnieuw zware beving Lombok, ook Fiji getroffen door een beving

Monique Verlind (DJMO)

Lombok is opnieuw getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op een diepte van tien kilometer. Even daarvoor was er ook een beving met een kracht van 5,4 op de schaal van Richter. 

Zo'n twee weken geleden kwamen er nog 460 mensen om het leven toen het Indonesische eiland werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.0 op de schaal van Richter. Ook raakten honderdduizenden mensen hun huis kwijt. Het is nog niet bekend welke gevolgen deze nieuwe beving heeft voor het eiland. 

Fiji
Ook Fiji werd getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 8,2 op de schaal van Richter. Deze vond afgelopen nacht (02:20 uur Nederlandse tijd) plaats. Hoewel er sprake is van een zware aardbeving, blijft deze waarschijnlijk zonder gevolgen. Het epicentrum, dat op minder dan 70 kilometer ten oosten van het eiland Lakeba ligt,  ligt op een diepte van 560 killometer. 

Er is daarom volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS, weinig kans op doden en/of economische schade. Een tsunami is evenmin te verwachten volgens het Pacific Tsunami Warning Center. Er zijn voorlopig alleen lichte golven gezien.