Grote dubbeltitel Schuurs, Nadal en Halep winnen in Toronto

heywoodu

Tennisser Demi Schuurs heeft een fraaie toernooizege bij mogen schrijven. In Toronto won de Nederlandse het damesdubbeltoernooi samen met de Australische Ashleigh Barty. Het duo was met 4-6, 6- [10-8] te sterk voor de Taiwanese Latisha Chan en de Russische Ekaterina Makarova.

Voor Schuurs is het alweer de negende titel uit haar carrière en de vijfde van dit jaar. Eerder dit jaar won ze samen met Barty ook al het sterk bezette toernooi van Rome, net als Toronto deel uitmakend van de sterke Premier Mandatory-reeks.

In het enkelspel bij de mannen ging de titel voor de vierde keer naar Rafael Nadal. De Spaanse nummer één van de wereld rekende in twee sets af met de zeer dapper partij biedende Griek Stefanos Tsitsipas: 6-2, 7-6 (4). Met zijn eerste finaleplaats in een masterstoernooi stijgt Tsitsipas wel naar de vijftiende plek op de wereldranglijst.

Ook bij de vrouwen won de nummer één van de wereld. Simona Halep was in de finale te sterk voor de Amerikaanse Sloane Stephens, hoewel het zeker geen eenzijde partij was. Stephens won set twee na het eerste bedrijf via de tiebreak verloren te hebben, maar in de beslissende set was de Roemeense toch de beste: 7-6 (6), 3-6, 6-4.