Frivool Liverpool domineert en maakt er vier tegen West Ham

Redactie

Liverpool is het nieuwe seizoen in de Premier League begonnen met een eclatante 4-0 zege op West Ham United. De titelkandidaat dankte Salah, Mané, Sturridge en uitblinker Naby Keïta.

Beide clubs spendeerden meer dan honderd miljoen aan transfers, maar bij de Hammers was geen verbetering zichtbaar. The Reds waren vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij op het eigen Anfield en hadden uiteindelijk negentien minuten nodig om de score open te breken. Naby Keïta, die samen met Georginio Wijnaldum en James Milner het middenveld van Liverpool vormde, vervulde een hoofdrol bij het openingsdoelpunt. De van RB Leipzig overgekomen middenvelder wist na een lange rush Andrew Robertson te bereiken aan de linkerkant van het veld, waarna voor Salah een niet te missen voorzet volgde: 1-0.

West Ham United dook in de eerste helft via Marko Arnautovic tweemaal gevaarlijk op voor het doel van Alisson Becker, maar uiteindelijk was de ploeg van Manuel Pellegrini simpelweg niet opgewassen tegen het dynamische aanvalsspel van Liverpool. Lukasz Fabianski wist zich met enkele fraaie reddingen te onderscheiden, maar in de blessuretijd van de eerste helft moest de Poolse doelman alsnog voor een tweede maal vissen. Robertson bracht de bal in het strafschopgebied van de bezoekers, waarna Milner met een uiterste krachtsinspanning op de achterlijn Mané wist te bereiken. Voor de Senegalees was het vervolgens een koud kunstje om van dichtbij in een leeg doel binnen te werken.

Acht minuten na rust volgde de definitieve nekslag voor West Ham United. Na goed doorzetten van Roberto Firmino schoot Mané uit de draai fraai raak. De doelpuntenmaker deed dat overigens overduidelijk vanuit buitenspelpositie, maar arbiter Anthony Taylor besloot de treffer bij afwezigheid van de videoscheidsrechter goed te keuren. Liverpool kon de wedstrijd daarna probleemloos uitspelen en liep in de slotfase via Sturridge nog uit naar een riantere zege. Hij stond een minuut binnen de lijnen toen hij de bal na een hoekschop van Milner bij de tweede paal binnen liep. Behalve Wijnaldum stond overigens ook Virgil van Dijk negentig minuten binnen de lijnen bij Liverpool.

Uitslagen Premier League zondag
Liverpool - West Ham United 4-0
Southampton - Burnley 0-0
Arsenal - Manchester City 0-2