Unieke zege schansspringer Klimov

heywoodu

Schansspringer Evgeniy Klimov heeft zaterdag de vierde wedstrijd in de Zomer Grand Prix gewonnen. Voor de 24-jarige voormalig atleet in de noordse combinatie - waar hij vertrok omdat zijn langlaufkwaliteiten bij lange na niet genoeg waren - was het een historische zege: nooit eerder boekte een Rus een overwinning in de World Cup of de Grand Prix, alleen veteraan Dimitriy Vassiliev en de veel te jong overleden Pavel Karelin kwamen in de buurt.

Klimov haalde vooral met de eerste sprong flink uit. De Rus bouwde gelijk een serieuze voorsprong op ten opzichte van de Oostenrijker Daniel Huber en in de finaleronde wist hij dat met een keurige sprong vast te houden. De Oostenrijker eindigde zo als tweede, zijn eerste podium in de Grand Prix of de World Cup. De Tsjech Roman Koudelka was net te sterk voor de Sloveense tiener Timi Zajc en pakte de derde plaats.

De Polen Kamil Stoch en Piotr Zyla, de nummers één en twee in de Grand Prix, waren in Courchevel niet aanwezig.

Een dag eerder kwamen de vrouwen al in actie en daar was Sara Takanashi weer dominant als vanouds. De Japanse was in beide ronden duidelijk de beste en won voor de Sloveense Ema Klinec en landgenote Yuki Ito.