Tottenham en Chelsea beginnen het Engelse seizoen met een overwinning

Boris (borisz)

Tottenham Hotspur en Chelsea zijn goed begonnen aan het nieuwe seizoen van de Premier League. De Spurs wonnen met 1-2 bij Newcastle United en Chelsea won op bezoek bij Huddersfield Town. 

Alle doelpunten bij Newcastle United - Tottenham Hotspur vielen in de eerste twintig minuten. De Spurs kwamen al na acht minuten op voorsprong via een doelpunt waarvoor de doellijntechnologie nodig was. Jan Vertonghen kopte van dichtbij tegen de onderkant van de lat, waarna de bal via doelman Martin Dubravka uit het doel leek te blijven. De videobeelden lieten een ander beeld zien.

Newcastle kwam snel langszij. Binnen drie minuten stond het alweer gelijk via Joselu. Middenvelder Dele Alli zette de Spurs na achttien minuten opnieuw op voorsprong met een rake kopbal, op aangeven van Serge Aurier. Verdere spectakel bleef uit, waardoor de club uit Londen de eerste drie punten binnen heeft. 

Huddersfield hield een half uur goed stand tegen Chelsea. In de 34e minuut was het dan toch raak. Pedro bracht de bal na een prima actie bij Willian, die zijn man passeerde en de bal voorgaf richting de tweede paal. Daar stond N'Golo Kanté, die via de grond raak volleerde: 0-1. Vlak na rust verdubbelde Chelsea de voorsprong. Christopher Schindler probeerde Marcos Alonso met een ultieme tackle van scoren te houden, maar was te laat en dus ging de bal op de stip. Jorginho schoot vervolgens vanaf elf meter raak. 

Pedro gooide vlak voor tijd de wedstrijd professioneel in het slot. De Spanjaard werd na een snelle counter bediend door invaller Eden Hazard en kon eenvoudig de derde Chelsea-treffer langs doelman Ben Hamer schuiven. 

Watford won thuis met 2-0 van Brighton. Bij de bezoekers begonnen AZ-aankoop en Alireza Jahanbakhsh Jürgen Locadia op de bank. Davy Pröpper speelde wel. Roberto Pereyra opende na 35 minuten met een fraaie volley de score. De thuisploeg, met Daryl Janmaat in de basis, verdubbelde in de 54e minuut de voorsprong. Pereyra scoorde opnieuw met een gekruld schot in de verre hoek. Twintig minuten voor tijd mocht Jahanbakhsh opdraven. Hij bracht Pröpper nog in stelling uit een corner, maar een comeback zat er niet meer in.

Uitslagen Premier League zaterdag
Newcastle United - Tottenham Hotspur 1-2
Bournemouth - Cardiff City 2-0
Fulham - Crystal Palace 0-2
Huddersfield Town - Chelsea 0-3
Watford - Brighton & Hove Albion 2-0
Wolverhampton Wanderers - Everton 2-2