NFL: 'Rookie' scheurt kruisband af bij debuut, einde seizoen

heywoodu

In de Verenigde Staten komt het nieuwe seizoen in de NFL alsmaar dichter in de buurt. Deze week zijn de voorbereidingswedstrijden dan echt begonnen, waarbij 28 van de 32 teams in actie kwamen. Zo ook de Washington Redskins en die kregen gelijk een tik te verwerken.

De Redskins openden met een duel tegen de New England Patriots, maar al in het eerste kwart sloeg het noodlot toe voor de 21-jarige rookie Derrius Guice, dit jaar in de tweede ronde van de NFL Draft gekozen door de ploeg uit Washington. 

De running back ging er bij een 0-7 voorsprong vandoor met een run die hem uiteindelijk 34 yards opleverde, alvorens hij stevig neergehaald werd. Zo stevig zelfs dat hij een kruisband afscheurde in een knie waar hij eerder ook al problemen mee heeft gehad.

De Redskins hebben nu laten weten dat debutant Guice gelijk klaar is met het hele seizoen. Zelf reageerde hij dan weer vrij laconiek: "God maakt geen fouten", twitterde de jongeling.

Hij was overigens niet de enige van zijn ploeg met dergelijk nieuws: de vijf jaar oudere Manasseh Garner liep óók een gescheurde kruisband op en is eveneens nu al klaar met 2018.

Uitslagen NFL preseason games donderdag en vrijdag
Buffalo Bills - Carolina Panthers 23-28
Cincinnati Bengals - Chicago Bears 30-27
Jacksonville Jaguars - New Orleans Saints 20-24
Miami Dolphins - Tampa Bay Buccaneers 24-26
New York Giants - Cleveland Browns 10-20
Philadelphia Eagles - Pittsburgh Steelers 14-31
Baltimore Ravens - Los Angeles Rams 33-7
New England Patriots - Washington Redskins 26-17
Green Bay Packers - Tennessee Titans 31-17
Kansas City Chiefs - Houston Texans 10-17
San Francisco 49ers - Dallas Cowboys 24-21
Seattle Seahawks - Indianapolis Colts 17-19
New York Jets - Atlanta Falcons 17-0
Oakland Raiders - Detroit Lions 16-10