Vrouwen Ajax winnen wél in Champions League-kwalificatie

heywoodu

Wat de mannen niet lukten, kregen de vrouwen van Ajax wel voor elkaar: winnen in de kwalificatie voor de Champions League. Het format is wel iets anders, want de dames spelen één groepsfase - in het geval van Ajax in het Noord-Ierse Belfast - en de winnaar plaatst zich voor de eerste ronde van de Champions League, net als de twee beste nummers twee.

De ploeg van trainer Benno Nihom begon de campagne tegen het Ierse Wexford Youths, dat door het niet afmaken van kansen aan Amsterdamse zijde kort na rust brutaal een voorsprong pakte dankzij Rianna Jarret. Ajax was gelijk wakker, want krap een minuut later tekende Kay-Lee De Sanders met de heup voor de gelijkmaker.

Ajax nam de touwtjes daarna definitief in handen. Ellen Jansen zorgde voor 2-1, Lois Schenkel vergrootte de voorsprong en Liza van der Most tekende voor de 4-1 eindstand. Ajax speelt verder nog tegen het IJslandse Þór/KA en de Noord-Ierse thuisploeg Linfield.

Het Roemeense Olimpia Cluj, met de Nederlandse aanwinst Selena Babb op doel, won met 3-2 van Cardiff Metropolitan. Maruschka Waldus was namens het Noorse Avaldsnes trefzeker in de 3-2 zege tegen Sporting CP uit Portugal. Tot slot nog even de aandacht voor Osijek: de Kroatische ploeg won met liefst 13-0 het Macedonische Dragon 2014. Niet heel gek overigens, in de Kroatische competitie won Osijek vorig seizoen bijvoorbeeld nog twee duels met 24-0.