Heemskerk als 4e door op 100m vrije slag, Kromowidjojo start niet

heywoodu

Op het Europees kampioenschap zwemmen in Glasgow heeft Femke Heemskerk zich op de 100 meter vrije slag met de vierde tijd geplaatst voor de halve finales. De Nederlandse winnares van zilver op de 200 meter vrij tikte aan na 53,96 seconden.

Kim Busch kwam niet verder dan een vrij matige 55,45 seconden, waarmee ze tweede reserve is voor de halve finales. Ranomi Kromowidjojo ging om nog onbekende redenen niet van start in de series. Pernille Blume maakte indruk: met 52,97 seconden was de Deense duidelijk de snelste.

Update 10.30 uur
In de series van de 50 meter schoolslag hebben zowel Ties Elzerman als Arno Kamminga snel genoeg gezwommen om in de halve finales in actie te mogen komen. Met een sterke 27,16 seconden noteerde Elzerman de vijfde tijd, terwijl Kamminga met zijn 27,71 met de hakken over de sloot snel genoeg was.

Update 11.55 uur
Op de 4x200 meter vrije slag bij de vrouwen hebben Robin Neumann, Esmee Vermeulen, Loulou Vos en Marjolein Delno zich geplaatst voor de finale. Het kwartet, waar Femke Heemskerk normaal gesproken in de finale nog een plek in zal krijgen, zwom een tijd van 8:05,83 minuten en was goed voor de achtste en laatste finaleplaats.