Eindelijk ritzege voor Hodeg in Ronde van Polen

H.Vviv

Álvaro José Hodeg heeft de derde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De Colombiaanse sprinter van Quick-Step Floors was na een etappe van 140 kilometer in Zabrze de snelste in de massasprint, voor Daniel McLay en André Greipel. Hodeg neemt de leiderstrui over van Pascal Ackermann, die de eerste etappes had gewonnen, kwam niet verder dan een twaalfde plaats.

Vier aanvallers kozen vroeg in de derde rit voor de aanval: Mathias Le Turnier (Cofidis), Michal Paluta (CCC Sprandi Polkowice), Alexander Foliforov (Gazprom-RusVelo) en Jenthe Bierman (Katusha - Alpecin). De kopgroep kreeg een paar minuten van het peloton, maar met nog tien kilometer tot aan de streep werden ze bijgehaald.

In de sprint die volgde trok LottoNL-Jumbo de sprint aan voor Danny van Poppel. Ackermann, de winnaar van de eerste twee etappes in de Ronde van Polen, koos het wiel van de Nederlander, maar ze zouden beide nooit meedoen voor de zege. Aan de andere kant van de weg trok Quick-Step Floors de sprint perfect aan voor Hodeg. McLay kwam vanuit de achtergrond nog sterk opzetten, maar Hodeg wist nog voldoende voorsprong over te houden op de Brit en pakte zijn eerste ritzege in de Ronde van Polen.