Football Manager 2019 officieel aangekondigd

Terry (Lord_Hydra)

Dat er elk jaar een nieuwe Football Manager uitgebracht wordt is net zo’n zekerheid als de jaarlijkse verschijning van een nieuwe FIFA. Ontwikkelaar Sports Interactive heeft aangekondigd dat Football Manager 2019 op 2 november uitkomt en hierbij een trailer online gezet.

Football Manager 2019 bevat in totaal 26 gelicenseerde competities uit 11 landen, naast individuele clublicenties van enkele van ’s werelds grootste competities. Er zullen bovendien nog nieuwe toevoegingen worden aangekondigd. Voor nu is het meest opvallende misschien nog wel het vertrek van “Manager Man”. Veertien jaar na het verschijnen van de eerste cover van Football Manager, is deze charismatische man die we nooit in de ogen hebben kunnen kijken nu met pensioen. Op de cover van Football Manager 2019 kijken we namelijk vanuit de spelersbank het veld op. Vaarwel “Manager Man”.

football manager manager man
De cover van Football Manager 2018 is het laatste optreden van Manager Man

Er zijn welgeteld drie verschillende versies van Football Manager 2019, die allemaal uitkomen op 2 november. Te weten Football Manager 2019 voor Windows en Mac, Football Manager 2019 Touch voor Windows, Mac, iOS en Android en Football Manager 2019 Mobile voor iOS en Android. Of er wezenlijke verschillen tussen deze versies zijn, behalve dan dat ze gedeeltelijk op andere platforms draaien, is nog niet bekend. Ook over een versie voor Linux of een van de consoles is nog met geen woord gerept.