NASCAR-coureur Elliott wint eindelijk, luchtalarm en feest

heywoodu

Coureur Chase Elliott heeft eindelijk zijn eerste overwinning in de NASCAR Cup Series binnen. Op de road course van Watkins Glen boekte de immens populaire Elliott in zijn 99e start en na bij elkaar opgeteld zestien tweede en derde plekken eindelijk zijn eerste zege, tot grote vreugde van het publiek. 

De eerste stage leverde weinig actie op, behalve een uitvalbeurt Joey Logano, die het grind in reed, en een spin van Aric Almirola. Martin Truex Jr won de stage, ruim voor Jimmie Johnson en William Byron. Onder meer Chase Elliott, Kyle Busch en Denny Hamlin gaven de stage uit handen door in de slotfase alvast een pitstop te maken.

Ook de tweede stage was niet bijster boeiend. Elliott controleerde en won de stage, voor Busch en Hamlin. Met ruim 35 ronden te rijden kwam de eerste caution van deel twee van de race: Matt DiBenedetto parkeerde zijn kapotte auto aan de kant. Elliott had bij de herstart de leiding weer in handen, voor Truex en Kurt Busch.

In de slotfase ontstond een bijzonder spannende strijd om de winst: Truex richting Elliott en vond de aansluiting, waardoor elke bocht plotseling gevaarlijk werd voor de koploper. Truex maakte een foutje en leek af te haken, maar in de slotronde ging Elliott zelf nog eens flink de fout in. Truex kon echter nét niet profiteren en in zijn 99e race, na acht tweede en acht derde plekken was er éindelijk de eerste zege voor Elliott.

De tribunes ontploften direct en dat gold ook voor social media: Chase is namelijk de zoon van Bill Elliott, wellicht de populairste NASCAR-coureur ooit. Telkens als Awesome Bill from Dawsonville een race won, wat hij 44 keer deed, werd de sirene van de Dawsonville Pool Room geluid en op social media werd dan ook met spanning gewacht tot de sirenes in het stadje in Georgia eindelijk weer te horen waren.

Overigens zat Truex aan het einde van de slotronde zonder brandstof en ook voor Elliott was het direct na de finish gedaan. Een burnout zat er dus niet in, maar gelukkig was zevenvoudig kampioen Jimmie Johnson niet te beroerd om de jongeling even richting victory lane te duwen.