Kill la Kill The Game: IF toont gameplay

Terry (Lord_Hydra)

Een maand geleden werd Kill la Kill The Game: IF aangekondigd door Arc System Works. Op EVO 2018 heeft de ontwikkelaar de eerste gameplay-beelden getoond van deze snelle fighting-game.

De video’s zijn voorzien van commentaar waarin we onder andere leren dat Arc System Works gekozen heeft voor een 3D-game in plaats van een 2D-game, omdat laatstgenoemde altijd een hogere instapdrempel heeft. De ontwikkelaar wil Kill la Kill The Game: IF zo toegankelijk mogelijk houden voor fans van de anime. De game zal dan ook geen ingewikkelde knoppencombinaties kennen, maar door verschillende acties aan elkaar te rijgen kun je wel combo’s maken. Denk dus meer in de richting van Dead or Alive, dan Street Fighter.

De game zal tevens een verhaal bevatten waar de schrijver van de anime Kazuki Nakashima nauw bij betrokken wordt. De hoofdpersoon wordt overigens niet Ryuko zoals in de anime, maar Satsuki Kiryuin – de dame in het wit. In september wordt een nieuw speelbaar personage bekendgemaakt tijdens de Tokyo Game Show.

Kill la Kill The Game: IF komt naar PlayStation 4 en pc in 2019. Bekijk hieronder de gameplay-video (de afspeellijst met ook deel 2 en 3 vind je hier op YouTube).