Baanrenner Büchli met enorm machtsvertoon naar tijdritfinale op EK

heywoodu

Op het Europees kampioenschap baanwielrennen heeft Matthijs Büchli zich met groot vertoon van macht geplaatst voor de finale op de 1000 meter tijdrit. De net uit het Japanse keirincircuit teruggekeerde sprinter was in de kwalificaties een ware klasse apart. Büchli liet een tijd noteren van 59,783 seconden, ontzettend snel op een laaglandbaan en op het WK in Apeldoorn eerder dit jaar medaillewaardig.

Niemand kwam in de buurt: oud-wereldkampioen Joachim Eilers uit Duitsland werd tweede op bijna een seconde van Büchli, het Franse topduo Michael d'Almeida en Quentin Lafargue gaf nog meer toe. Sam Ligtlee plaatste zich met de zevende tijd ook voor de finale, die zaterdagmiddag om 15.55 uur gepland staat.

Update 13.00 uur
Sprintsters Shanne Braspennincx en Hetty van de Wouw staan in de knock-outfase van het sprinttoernooi. De twee noteerden de vijfde en zesde tijd in de kwalificaties, wat goed was voor rechtstreekse plaatsing voor de achtste finales. Die gaan zaterdag rond kwart over vier Nederlandse tijd van start.