Handbalster Broch stopt per direct met topsport

H.Vviv

Yvette Broch stopt per direct bij de Hongaarse topclub Györi, zo liet de 27-jarige handbalster in een persconferentie bij haar Hongaarse club weten. De cirkelspeelster zal daardoor ook niet meer uitkomen voor het Nederlands team.

Op de website van haar Hongaarse club geeft Broch aan dat ze zich na het zware, vorige seizoen niet meer kan opladen voor een nieuw seizoen een nieuw jaar handbal op het hoogste niveau. "Het afgelopen seizoen was fantastisch, maar het was fysiek en mentaal ook zwaar."

"Het was een moeilijke beslissing, maar ik heb het gevoel dat ik naar mezelf en naar de mensen om me heen moet luisteren."

Györi, de club van Broch, laat weten weten dat ze achter de beslissing staan van de Nederlandse en en geeft aan te hopen dat Broch in de toekomst terugkeert op haar beslissing. 

Broch won met Györi, waar Nycke Groot ook speelt, de afgelopen twee seizoenen de Champions League en veroverde ze de afgelopen drie jaar de Hongaarse landstitel. 

Met Oranje boekte de 118-voudig international successen op de WK's van 2015 (zilver) en 2017 (brons), op het EK van 2016 (zilver) en op de Olympische Spelen van 2016 (vierde plaats).

Broch stopt per direct met topsport (Pro Shots / Bildbyran)
Broch stopt per direct met topsport (Pro Shots / Bildbyran)